Heet

Heet onder de voeten

Het is niet waar van die kikker. Je weet wel, dat je hem in een pan water kan stoppen die je langzaam aan de kook brengt zonder dat deze er uit springt. Zo dom zijn deze beesten nou ook weer niet. De vraag is of wij dat wel zijn, nu wereldwijd de gemiddelde temperaturen in zowel 2015, 2016, 2017 als 2018 de hoogste waren sinds de metingen in 1880. Aanstaande donderdag wordt het misschien 40 graden, warmer dan het ooit was in Nederland.

Het is tijd om te springen, maar het probleem is dat we nergens naar toe kunnen; de maan is alweer vijftig jaar geleden en Mars is nog te ver weg. Het enige dat we kunnen doen is het gas wat lager zetten. Om te weten hoe jij en de regering dat moeten doen is een half uurtje googelen genoeg en eigenlijk weten we het allemaal wel. Maar zoals Cruijff al zei: ´je gaat het pas zien als je het doorhebt.´

Krantenartikel