Schokkend

Maandagavond zag ik de beelden van actievoerders die binnengedrongen waren in een stal in Boxtel. De situatie die toen getoond werd, de daarbij getoonde arrogantie en het volkomen gebrek aan respect waren schrijnend. Het is ongelofelijk dat dit zolang heeft kunnen duren en dat de schuldigen niet direct in de kraag werden gegrepen.

Immers …. wat de camera registreerde waren intelligente speelse wezens met hersenen, bewustzijn, gevoel en persoonlijkheid welke opeengepakt waren op een veel te kleine oppervlakte. Gevangen tussen stalen hekken op een kale vloer zonder gras, modder of ook maar iets wat in de verste verte op natuur lijkt en zonder ooit het zonlicht te zien. Ik heb begrepen dat er alleen in Nederland al zo´n zes miljoen per jaar uit pure ellende sterven nog voordat ze worden geslacht.

Het IPBES bracht onlangs een rapport uit over het uitsterven van de natuur en hoe onze huidige manier van leven ons uiteindelijk de das om zal doen. Maar misschien is dat al gebeurd, want als niemand meer van deze beelden schrikt zijn niet alleen de dieren, maar ook wijzelf de beklagenswaardige slachtoffers.

Krantenartikel